Afbeelding
Foto: aangeleverd

Capelse VVD stelt vragen over afvalcontainers en dump

Algemeen 398 keer gelezen

CAPELLE • Overvolle afvalcontainers, afval naast de container en op straat is een grote ergernis voor veel Capellenaren. Afval hoort in de container. De Capelse VVD wil dat er maatregelen worden genomen tegen het dumpen van afval. Op probleemlocaties moet de frequentie van het legen van vuilcontainers omhoog en controle (Handhaving) moet worden geïntensiveerd.

In de afgelopen periode heeft de Capelse VVD door heel Capelle gesprekken gevoerd aan de deur, onlangs nog in Fascinatio en ’s-Gravenland. Veel van deze gesprekken gingen over de ergernis van bewoners over afval naast vuilcontainers en overvolle, uitpuilende containers. De veelal trage reactie van Irado op klachten of vragen van omwonenden over overvolle vuilcontainers leidt tot nog meer ergernis. Dit speelt ook elders in Capelle en is de Capelse VVD een doorn in het oog. Fractievoorzitter Leon Anink: “Afval op straat en overvolle containers hebben grote impact op het woongenot en versterkt het onaangename gevoel van verrommeling in de buurt. Daarom moet het ophopen van afval en elke vorm van afvaldumping worden tegengegaan.” 

De Capelse VVD vraagt zich af of de automatische systemen die de ophaaldienst tijdig moet waarschuwen voor een leegbeurt wel correct werken. Afgelopen zomer hebben we vragen gesteld over deze containersystemen. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en blijkt er geen verbetering. Daarnaast is voor ons de vraag of er wel structureel gecontroleerd wordt op het dumpen van afval. Of gebeurt dit alleen na een melding? De Capelse VVD heeft naar aanleiding van deze signalen uit de buurt opnieuw vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. 

De VVD vormt samen met Leefbaar Capelle het Capelse college, en is daardoor mede verantwoordelijk voor (het verwerken van) afval in de gemeente.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse meneer Broeders 100 jaar geworden Nieuws 7 uur geleden
• Archiefbeeld Ronde van West.
Inschrijving Ronde van West begint op 1 mei Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Fietser wordt geschept door auto en raakt gewond bij De Linie 112 23 uur geleden
• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws gisteren
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws 29 apr, 15:40
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws 29 apr, 15:22
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 29 apr, 13:39
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 29 apr, 12:07