Afbeelding
Foto: Grafisch ontwerp Studio Anton Sinke

Requiem van Howells, en muziek van andere Engelse Componisten

zaterdag 17 juni 2023 20:00 tot 22:00

20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Na het succesvolle project Duitse Meesters voert kamerkoor Vida Vocalis een volledig Engels programma uit. Centraal daarin staat het prachtige Requiem van Herbert Howells. Daarnaast worden liederen gezongen van Edward Elgar en Vaughan Williams.

Het koor heeft gekozen voor een afwisselend programma. Voor de pauze worden de Five Mystical Songs en de Five de English Folksongs van Vaughan Williams uitgevoerd. Bij de Mystical Songs wordt het koor op piano begeleid door Annette Rogers en neemt Thomas Hoogenboezem de baritonsolo voor zijn rekening. Na de pauze wordt het verstilde en troostrijke Requiem van Howells ten gehore gebracht. Het programma wordt afgesloten met twee prachtige liederen van Edward Elgar: As torrents in Summer en The Shower.

Vida Vocalis is een projectkoor met als thuisbasis Capelle aan den IJssel. Dirigent van het koor is Vincent Spoeltman, die onder meer zingt bij de Nationale Opera, dirigeert bij diverse koren en een bloeiende lespraktijk heeft. In recente jaren heeft het koor Dido and Aeneas van Purcell, het Requiem van Fauré, de vier Psalmen van Grieg en het Jesu, meine Freude van Bach uitgevoerd.  Aan dit project doen 39 koorzangers mee.

Meer informatie over het koor:

www.vidavocalis.nl

https://www.facebook.com/vidavocalis 

Geluidsfragmenten kunt u beluisteren op https://www.youtube.com/channel/UCXw66iUPFX9RJh_RlmRYkCA/videos