Rommelmarkt
Rommelmarkt Foto:

Rommelmarkt bij Nieuwe Westerkerk

vrijdag 7 oktober 2022 19:00 t/m zaterdag 8 oktober 15:00

Capelle aan den IJssel, Nieuwe Westerkerk, Valeriusrondeel 670
De deuren van de Nieuwe Westerkerk zijn op vrijdagavond 7 oktober en zaterdag 8 oktober geopend voor alle Capellenaren. Zij kunnen een kijkje nemen op de najaarsmarkt c.q. rommelmarkt.

De rommelmarkt, een lange traditie in de Nieuwe en eerst Oude Westerkerk, werd in 2019 voor het laatst gehouden. Het uniek van de markt is de sfeer, gezelligheid en ontmoeting die voorop staan, en dat onder het genot van koffie met wat lekkers, oliebollen of een heerlijk broodje. De kramen van de rommelmarkt vormen als het ware een winkel, keurig gesorteerd en uitgestald. Daarnaast is er een boekenmarkt die er uitziet als een bibliotheek. Ook voor verse producten kan men terecht voor groenten en fruit, kaas en eieren, planten, oliebollen en oud-Hollands snoep. Er is een groot aanbod van zelfgemaakte kaarten, allerhande snuisterijen, cadeauartikelen en brocante. Een echte sfeermaker vormen het Rad van Avontuur en het enveloppenspel. Ook de kinderen worden niet vergeten; voor hen is er onder meer een ‘wandelende’ grabbelrok, een speelgoedkraam, een kinderboekenhoekje en schminken.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Capelse vestiging Veilige Veste van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Meer info: www.fier.nl/veilige-veste-capelle-aan-den-ijssel.

De Veilige Veste is ook met een informatiekraam vertegenwoordigd tijdens deze rommelmarkt en daarnaast verkoopt men heerlijke producten uit een eigen bakkerij, Blooming Bakery.

De markt is vrijdagavond 7 oktober van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag 8 oktober van 09.30 tot 15.00 uur open. Voor meer informatie over de Nieuwe Westerkerk zie: www.nieuwewesterkerk.nl.