Renee van der Spoel van Accent aan het koken voor de Voedselbank.
Renee van der Spoel van Accent aan het koken voor de Voedselbank.

Accent verzorgt maaltijden Voedselbank

Algemeen 107 keer gelezen

Capelle - Afgelopen donderdag 21 mei mocht ik Renee van der Spoel interviewen over zijn mooie initiatief om samen met zijn leerlingen gratis maaltijden te verzorgen voor de Voedselbank.

Door Joyce Maaten/Welzijn Capelle

Capelle - Zoals zoveel levens welke door corona zijn veranderd, veranderde ook de levens van de leerlingen aan Accent Capelle. De schooldeuren werden gesloten en zo kwam ook de ontwikkeling tot stilstand.
Accent verzorgt niet alleen educatie, tevens is het een stukje dagbesteding en ondersteunt men de kinderen bij het leggen van een persoonlijke basis om goed deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Hierdoor kwam Renee van der Spoel op het idee om samen met zijn leerlingen gratis maaltijden voor de Voedselbank te verzorgen.
Op school wordt het schoolrestaurant normaal voorzien van eten gemaakt door de leerlingen van de opleiding. € 4.50 voor de daghap. Het restaurant moest dicht maar Renee vroeg zich af of er dan echt niks anders mogelijk was? De directeur hielp al te graag mee, het budget voor de kooklessen was namelijk beschikbaar.
Renee is toen samen met leerlingen gestart, op gepaste afstand, met het koken van maaltijden en dit te doneren aan de Voedselbank. “Inmiddels gaat dit om zo’n 50 maaltijden per dag”, geeft Renee aan. Samen met een leerling of docent brengen ze de maaltijden naar de Voedselbank, die voor de verdere verspreiding zorgt. Geen onbelangrijk detail is dat iedereen die hieraan meewerkt, dit volledig op vrijwillige basis doet. “Iets doen voor een ander zit in de genen.”

Wat een ontzettend mooi initiatief van Renee! Ben je enthousiast geworden en wil je iets bijdragen? Naast bovenstaand project is Renee ook bezig met de vierkante meter bak. In deze bakken worden moestuinen gemaakt voor groenten en kruiden. Deze kunnen worden gebruikt in het restaurant van Accent en wat er overblijft gaat naar de Voedselbank.
Het traject heeft helaas vertraging opgelopen vanwege corona. Zodra het project weer start wordt dit bekendgemaakt en kan Accent hulp gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 17 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 17 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35