• Alles
  • (1)
    Overig

Cursus kleding maken

maandag 5 oktober 10:00 uur

Leo Snijders

Naaicursus gegeven door Docente Ria Scheffer ( zij doet dit al meer dan 40 jaar ) voor mensen die zelf kleding willen maken. De enige goedkope arbeid die daaraan te pas komt, is die van henzelf. Met een beetje hulp is je eigen rok of jasje naaien helemaal geen lastige opgave.

Niets fijner dan kleding op maat

De meeste cursisten doen het voor de ontspanning en omdat ze graag creatief bezig zijn, merkt docente Ria Scheffer.

Met wat ervaring en technieken kun je van een idee in je hoofd iets maken dat je draagt. Het is veel werk, maar het eindresultaat is de moeite waard. Je krijgt een uniek kledingstuk. Bovendien kun je het perfect passend maken. Dat is vooral fijn voor mensen met een lastige maat.’’

Eigen werk gaat lang mee

Kleding zelf maken is duurzaam, vind Ria .

Het zijn geen kledingstukken die je weggooit. Je doet er heel lang mee, want ze passen bij jou als persoon. Je hoeft geen kast vol te hangen, je maakt gewoon wat je nodig hebt. De meeste mensen dragen maar 20 procent van wat er in hun kast hangt. De rest hebben ze ooit in een opwelling gekocht. Bovendien kun je ook kleding vermaken. Van een oude spijkerbroek maak je bijvoorbeeld een leuke tas of een spannend korset.’’

Bij kleding die je voor een paar euro kunt kopen bij de grote, goedkope winkelketens, betalen goedkope arbeidskrachten in India of Bangladesh de prijs.

De arbeidsomstandigheden van textielmedewerkers aan de andere kant van de wereld zijn nog steeds vaak erbarmelijk. Als je zelf iets maakt, is de enige goedkope arbeid die eraan te pas komt die van jezelf.

Sommige mensen hebben genoeg van massaproductie, de standaard kledingstukken en allemaal hetzelfde dragen’’, merkt Ria Scheffer, juist in je kleding kun je individuele expressie laten zien. Zelf maken is een goede manier om daar vorm aan te geven. Veel van mijn cursisten komen al jaren bij Ria op cursus.

De cursus wordt gehouden op de maandag ochtend in Buurthuis de Trefhoek, Schermerhoek 506 in Capelle ad IJssel van 10.00 uur t/m 12.00 uur.

Kosten voor 10 lessen zijn € 70,- en info is te verkrijgen bij Ria Scheffer 06-40070158


deel deze activiteit

Locatie

Buurthuis de Trefhoek
Capelle aan den IJssel
Schermerhoek
2905tw


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden