• Het team van Monuta Maurik.
• Het team van Monuta Maurik. Foto: Aangeleverd
Ingezonden mededeling

Afscheidshuis aan den IJssel - In huiselijke sfeer afscheid nemen zoals ú dat wilt

Zakelijk 1.446 keer gelezen

CAPELLE • Afscheidshuis aan den IJssel is sinds april 2022 van start gegaan als alternatief voor de vaak steriele en onpersoonlijke uitvaartsfeer in de gevestigde uitvaartcentra. Voor Monique Maurik is daarmee haar wens in vervulling gegaan om het écht anders te gaan doen in de uitvaartbranche. 

Monique en haar team creëren hiermee een afscheid in meer persoonlijke, intieme sfeer met een huiselijk en warm gevoel. Direct gelegen aan de IJssel tussen de Algerabrug en de Van Brienenoordbrug is het Afscheidshuis zeer goed bereikbaar en bedient men families vanuit de regio Capelle- en Krimpen a/d IJssel, de verdere Krimpenerwaard, Nieuwerkerk a/d IJssel én natuurlijk Rotterdam. 

Monique vertelt: “Een afscheidshuis dat mag voelen als een thuis. Niet zo steriel, want een afscheid is al zwaar genoeg. We bieden een prettige warme sfeer met een huiskamer en een setting die u als nabestaande in kunt vullen hoe ú dat wilt. En er is ruimte voor alles, inclusief een traan én een lach. 

“Je voelt je hier gewoon thuis” 

“Al bij binnenkomst ervaar je de prettige warme sfeer” 

“Hier kan ik echt mezelf zijn, voel me op mijn gemak” 

“Wat heerlijk om eens niet in zo’n stijve, steriele sfeer terecht te komen, echt ontwapenend”. 

Zomaar een greep uit de reacties van families die zich voor het afscheid van hun dierbare hebben laten bijstaan door het team van Afscheidshuis aan den IJssel. 

Monique vult aan: “Samen met onze uitvaartverzorgers, onze gastvrouwen en ons team op kantoor en in de catering zijn wij een echt familiebedrijf en zijn we persoonlijk dagelijks aanwezig. Een warm welkom en gastvrijheid staan bij ons voorop. 

Zo bespreken we met de familie in de spreekkamer het afscheid, mogen de naasten helpen bij het verzorgen van hun dierbare in de verzorgingskamer en kunnen ze met elkaar samen zijn in de familiekamers. In de (t)huiskamer kan de familie het afscheid organiseren op een manier zoals zij dat zelf willen. We bewegen mee met wat de familie wil. Want we snappen dat ons Afscheidshuis geen echt thuis voor ze is, maar we vinden het wel belangrijk dat Afscheidshuis aan de IJssel voelt als thuiskomen. En dat alles mag! 

En dat ze dat zo voelen merk je aan de kleine details. Zo stond er een biertje met wat bitterballen gewoon op de kist. Kon hij nog gewoon lekker ‘meeborrelen’. En staan de kleinkinderen op een rij bij de kist om wat moois te tekenen op de kist van Oma. Dat maakt een afscheid toch heel persoonlijk en bijzonder?“ 

Er wordt door families vaak gebruikgemaakt van de (24 uurs) familiekamers. De sfeervolle aankleding en het uitzicht op de dijk geven de kamers een serene sfeer. Monique: “Wij merken dat families het ontzettend fijn vinden om op een eigen manier de dagen voor het afscheid met elkaar in de intieme huiselijke sfeer door te brengen. Het kan voor hen daardoor ook een Gastvrije en huiselijke sfeer In huiselijke sfeer afscheid nemen zoals ú dat wilt. belangrijk onderdeel zijn in hun rouwproces”. 

De condoleance en de afscheidsdienst worden ook geheel verzorgd door het Afscheidshuis en sluiten bijvoorbeeld prachtig aan op de dagen in de familiekamer. In de (t)huiskamer is alles aanwezig voor een prachtig vormgegeven afscheid. Van beeld en geluid tot volledige catering uit eigen dagverse keuken. Alles komt samen in Afscheidshuis aan den IJssel. 

Anton Maurik, man van Monique: “Nu het Afscheidshuis steeds meer bekend begint te raken in de regio horen wij steeds vaker hoe uniek het concept van Afscheidshuis aan den IJssel eigenlijk is. En dat horen we niet alleen van de families waarvoor wij een afscheid verzorgen, maar ook van hun vrienden, kennissen en andere belangstellenden die tijdens het afscheid kennismaken met het Afscheidshuis. 

Het is prachtig om te zien dat mensen hierdoor ook veel vrijer met hun emoties durven omgaan. Het maakt deze lastige periode wat draaglijker”. 

Dit gun je natuurlijk iedereen die met een afscheid van een dierbare te maken krijgt. 

En daarom is het goed om te weten dat Afscheidshuis aan den IJssel voor iedereen toegankelijk is, óók voor andere uitvaartondernemers. Monique; “Jazeker! Ook al laat u een uitvaart door een andere uitvaartondernemer verzorgen; het afscheid kan gewoon in ons Afscheidshuis plaatsvinden, geen probleem!” 

En zij vult nog aan: “En ook goed om te weten: we merken dat als nabestaanden contact opnemen met de uitvaartverzekeraar dat zij dan vaak te horen krijgen dat de uitvaart bij een uitvaartcentrum van hun organisatie moet plaatsvinden. Dat het elders niet kan of mag. Of dat het veel duurder zou uitvallen als het niet via hen geregeld wordt. Grote onzin! 

Ongeacht waar u verzekerd bent; u kunt altijd terecht bij de uitvaartondernemer waar ú voor kiest. Waar u zich als familie goed bij voelt. Dáár gaat het om”. 

Dus niet de verzekeraar of de uitvaartverzorger bepalen. Nee, ú bepaalt hoe het afscheid er uit gaat zien. Maar kan dat bij Afscheidshuis aan den IJssel ook voor ieder budget? Monique: “Jazeker! Voor ieder budget is er een afscheid bij ons mogelijk. Want ook hier geldt; wij bepalen de prijs niet, die bepaalt ú!” 

Dus wordt u (binnenkort) geconfronteerd met het verlies van een dierbare, weet dan dat ú de keuzes maakt. U bent dan van harte welkom om gebruik te maken van de faciliteiten van het Afscheidshuis. 

Alvast eens kennismaken met het team van Afscheidshuis aan den IJssel? 

Kijk op www.monutamaurik.nl voor een eerste indruk of bel direct: 06-10 89 68 54 en kom eens langs voor een kop koffie of thee. Dan gaan we geheel vrijblijvend gewoon eens in gesprek. 

Voor contact:
Afscheidshuis aan den IJssel
Kompasstraat 26B 2901 AM Capelle aan den IJssel
Tel.: direct 06-10896854 of 010-447 1518

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente biedt Capellenaren hulp bij verduurzamen van woning Nieuws 6 uur geleden
• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle.
Spits Fanuel Waandels op schot bij vv Capelle: 'Ik zit goed in m'n vel' Sport 21 uur geleden
• Jacolien en Erjan van der Linde.
De Weidetuin in Nieuwerkerk: verse, duurzame en lokale groenten Advertorial gisteren
Afbeelding
Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen Nieuws gisteren
V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey.
Kapper Cees Labrie stopt na 50 jaar met zijn zaak: 'Tijd van komen en een tijd van gaan' Advertorial 8 mei, 11:50
Afbeelding
Column - Zoek de verschillen in budgetteren Nieuws 8 mei, 09:45
• De brandweer kijkt bij de kelderbox naar binnen.
Kelderbox met een luchtje: brandweer ontdekt lekkende motor 112 8 mei, 08:19
• Het gemeentehuis van Capelle.
Gemeente Capelle doet beroep op inwoners: 'Zeg afspraak op tijd af' Nieuws 7 mei, 15:59