Lijst aanhoudingen na explosiereeks wordt langer

capelle • De politie pakt steeds meer verdachten op die te maken zouden hebben met een reeks explosies in de regio, waaronder in Capelle. Woensdag werd een 19-jarige man uit Wassenaar opgepakt.

In totaal zijn nu 18 mensen aangehouden.

De verdachten zijn in beeld als betrokkenen bij meerdere aanslagen in de regio. Eén van de doelwitten in deze reeks explosies was een woning aan de Ravelstraat in Capelle. Ook aan de Kerkhoflaan en Jacques Dutilhweg in Rotterdam werden aanslagen gepleegd.

Tips melden
Mensen met meer informatie kunnen zich melden. Dit kan via de opsporingstiplijn (0800 6070), anoniem via 0800-7000 of bij het Team Nationale Inlichtingen: 088 661 77 34 (ook anoniem).

Een dag ervoor werden nog twee mannen aangehouden in Rotterdam. De politie vermoedt dat er ook bij hen een link is naar de reeks explosies in de Capelse Ravelstraat.

De mannen worden in elk geval verdacht van pogingen tot explosies bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag.

De twee Rotterdammers (28 en 17 jaar) zitten vast en worden gehoord. Er wordt verder onderzoek gedaan.


Zwembad Aquapelle twee weken dicht

capelle • Baantjes trekken zit er vanaf Koningsdag even niet in in het zwembad van sportcomplex Aquapelle. Van 27 april tot en met 12 mei is het zwembad gesloten.

Op 27 april komt dit door Koningsdag, maar de twee weken erna is het zwembad dicht vanwege onderhoud. Vanaf 13 mei is zwemmen weer mogelijk.

Tijdens het onderhoud van het bad blijft de sporthal wel open.


Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen

capelle • Vergeleken met 2022 werden in 2023 een stuk meer fietsen gestolen in de gemeente Capelle aan den IJssel. De stijging is hoger dan het provinciaal gemiddelde. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, gebaseerd op cijfers van het CBS en de politie.

In totaal werd in 2023 140 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Ter vergelijking: in 2022 wisselden in Capelle nog 105 fietsen illegaal van eigenaar.

Cijfers bij ‘de buren'
In de regio is geen patroon te zien als het gaat om aantallen fietsendiefstallen. In Rotterdam nam het aantal diefstallen iets toe in 2023 (8,07 procent) en in gemeente Krimpenerwaard zelfs explosief (83,33 procent). In Krimpen aan den IJssel nam het aantal fietsendiefstallen juist sterk af, met 28,57 procent. In Zuid-Holland als geheel steeg het aantal diefstallen met 12,5 procent.