Afbeelding
Foto: Jan van der Arend

Festiviteiten in het centrum

zaterdag 27 april 2024 9:00 tot 17:00

9:00-17:00, Capelle aan den IJssel, Amnestyplein
In het centrum van Capelle - rond de metrobaan - is zoals altijd een vol programma op Koningsdag. Dat begint om 9:00 uur met de braderie op het Amnestyplein. Hier staan foodtrucks en meer dan 60 kramen met tweedehands spullen en nieuwe producten. Deze braderie duurt tot 17:00 uur.

Op hetzelfde tijdstip start de kinderkleedjesmarkt. Kinderen kunnen hun kleedje neerleggen, en tweedehands spullen en speelgoed verkopen. De markt is alleen voor kinderen, niet voor volwassenen en handelaars.

Bezoekers kunnen tijdens Koningsdag ook verschillende straatartiesten tegen het lijf lopen. Onder meer Mickey en Mini Mouse, Paw Patrol, Dora, Pinokkio en lieve beren. Ook kunnen kinderen glittertattoo’s laten zetten, en is er een photobooth waar je op de foto kunt gaan met leuke figuren. De koninklijke lakei is er ook bij, met zijn mini gouden koets.

Oud-Hollandse spelletjes, wie is er niet mee opgegroeid? Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis meedoen aan diverse spellen aan de Lijstersingel. Denk bijvoorbeeld aan koekhappen, eitje lopen, zaklopen en blikgooien. Gezinnen kunnen meedoen aan een wedstrijd zaklopen en een prijsje winnen. Daarnaast is er onder meer een klimmuur, stormbaan, rodeo en de mogelijkheid een vlot te bouwen.

Dit jaar staat het podium op het Amnestyplein weer klaar voor diverse artiesten. Om 11:00 uur treden Capelse dj’s op, gevolgd door de Nederlands- en Engelstalige gitaarrock van SOLID (12:00 uur). Om 13:30 uur is er een optreden van M.O.K. The One Man Band, waarna om 15:00 uur Andy en Grace het podium opgaan voor oude hits uit de jaren 70 en 80. Om 13:10 uur is er een rad van fortuin, met leuke prijzen (waaronder een jaar lang gratis sporten).